Od 1. januára menia tarify košickej MHD, staré lístky do konca januára

17.12.2012 Košice

Košice 17. decembra (TASR) - Od januára 2013 bude platiť nová tarifa pre mestskú hromadnú dopravu v Košiciach so zvýšeným cestovným. Dopravný podnik mesta Košice oznámil, že počas januára bude prechodné obdobie, pričom staré cestové lístky budú platné do konca toho mesiaca.

"Do konca januára 2013 je možné použiť staré cestovné lístky aj formou skladby lístkov ako náhradu za cestovný lístok určený novou tarifou. Cena však nesmie byť nižšia," upozornila dnes Michaela Karaffová, PR manažérka DPMK.

Staré cestovné lístky zakúpené na predajných miestach, nie z automatu, je možné vymeniť počas pracovných dní na Predajnom mieste na Rooseveltovej č. 3 od 7.00 do 18.30 h a tiež v Stánku dopravného podniku na Námestí Osloboditeľov v čase 6.45–11.40 h a 12.35–18.15 h. Predplatné cestovné lístky na dlhšie obdobie, teda na 30, 90 a 180 dní, platia po celú dobu predplatného obdobia. Dopravný podnik odporúča cestujúcej verejnosti nerobiť si zásoby lístkov a použiť ich do konca roka 2012 aj formou skladby v cene platného cestovného lístka.

Počas januára občania nad 68 rokov s trvalým pobytom v SR, ktorí vlastnia Bezkontaktnú čipovú kartu (BČK) vydanú DPMK, preukazujú nárok na bezplatnú prepravu starou kartou do vybavenia osobitnej karty v priebehu januára. Občania nad 68 rokov s trvalým pobytom v SR, ktorí nevlastnia BČK vydanú dopravným podnikom, majú na základe platného občianskeho preukazu nárok len na zľavnenú prepravu. Pre preukázanie nároku na bezplatnú prepravu si treba vybaviť kartu vydanú DPMK.

Cena neprestupných cestovných lístkov na štyri zastávky sa v Košiciach zvýšila zo 0,40 eura na 0,50 eura. Ostatné cestovné lístky budú drahšie o 0,05 eura, teda základný lístok na 30 minút bude stáť 0,60 eura.
 

Vyberte región